Detailing Auto Bucuresti

cautare in site

galerie foto

beforandeafter
Cumpara produse detailing auto

Tipuri de zgarieturi si indepartarea lor - zgarietura de cheie


Acest articol incearca sa vina in ajutorul detinatorilor de masini prin detalierea tipurilor de zgarieturi pe care la poate suferi un autoturism si explicarea pasilor urmati in remedierea acestora.

O clasificare generala ar putea imparti zgarieturile auto in superficiale si adanci. Pentru a determina adancimea se trece cu unghia peste zgarietura, daca simtiti ca unghia se agata atunci zgarietura este adanca.

Zgarieturile superficiale pot fi indepartate prin polish auto, dar cele adanci necesita, mai intai, corectarea zonei cu vopsea la culoare, urmata de un polish abraziv si de un polish de luciu.

Zgarieturile superficiale sunt de fapt zgarieturi ale stratului de lac (vedeti figurile 3-5 din graficul atasat).
Aceste zgarieturi pot fi cauzate de:
  • spalarea masinii cu lavete necorespunzatoare;
  • spalatoriile automate cu perii;
  • vegetatie: crengi, garduri vii;
  • zgarieturi de unghie, etc.
Remedierea zgarieturilor superficiale se face prin aplicarea de polish auto. In functie de  starea suprafetei lacuite, daca prezinta zgarieturi fine - fig.3  sau zgarieturi mai serioase - fig.5, se poate efectua polish de la 1 pana la 4 treceri pentru a obtine rezultatul dorit.


Un exemplu de zgarietura adanca (fig.6) este zgarietura de cheie. Acest tip de zgarietura poate fi corectata prin aplicarea de vopsea la culoare in zgarietura, in mai multe straturi, pana se reuseste umplerea zgarieturii. Dupa uscarea zonei restaurate se indeparteaza surplusul de vopsea pentru ca zona corectata sa fie la acelasi nivel cu restul masinii, apoi se aplica polish auto pentru indepartarea zgarieturilor cauzate de slefuire si pentru redarea luciului. In functie de starea generala a vopselei se vor observa diferente de luciu intre zona proaspat restaurata si restul autoturismului. In acest caz trebuie efectuat polish auto pentru intreaga masina urmat de aplicarea de un strat de ceara pentru o cat mai buna protectie a lucrarii efectuate.

Operatii restaurare zgarietura de cheie:
  • aplicare de vopsea la culoare;
  • slefuire, nivelare zona corectata;
  • polish auto abraziv si de luciu;
  • ceruire.

Vopsea ciobitaRestaurarea vopselei

In unele situatii, pot aparea ciobituri ale vopselei cauzate de pietrisul aruncat de pe carosabil. Aceste mici defecte se pot corecta cu puncte de vopsea. Din nou, in acest caz se necesita codul culorii autoturismului. Pasii urmati sunt asemanatori procesului de restaurare a zgarieturii de cheie. In imaginile de mai sus se poate observa rezultatul obtinut in urma acestui procedeu, dupa ce s-a aplicat un polish abraziv  si de luciu pentru a indeparta zgarieturile fine si la final un strat de ceara auto solida pentru a conferi protectie atat vopselei nou aplicate cat si a lacului.

Diferentele dintre zgarietura restaurata si restul masinii sunt aproape insesizabile. Totusi, in functie de adancimea zgarieturii si de starea generala a stratului de vopsea, se mai pot observa mici diferente de nuanta sau de luciu.

Indepartarea zgarieturilor este inclusa in serviciul de Detailing Exterior.

produse cosmetica auto

Top Detail utilizeaza produse
cosmetice auto profesionale,
pentru o calitate superioara
a serviciului de detailing auto.

Antifurt Auto

"Cel mai bun sistem mecanic
  antifurt auto!"

- acum şi in Romania:
antifurtul auto Bear Lock

Detailing Promo

Vezi promotia Detailing Interior!

Online

Avem 12 vizitatori online

mareste text